Blog, Rochii si Accesorii de Mireasa
Mult visata rochie de mireasă în colțurile lumii
Albul este, în majoritatea cazurilor, alegerea pentru rochia purtată în ziua nunții, iar uneori întâlnim variații pe această temă la miresele mai nonconformiste. Tonurile de crem, roz pal, piersică, lavandă, etc., pot reprezenta alternative la clasicul alb și sunt alegerea ideală pentru acelea dintre noi care vrem să aducem o notă personală întregii povești (doar asta este nunta, o minunată poveste devenită realitate, nu?). Această abordare este tot mai des întâlnită la domnișoarele care vor să iasă puțin din tipare, iar designerii de profil le pun la dispoziție o gamă foarte variată de nuanțe.
Totuși, cine ar îndrăzni să se facă remarcată în ziua nunții sale într-o ținută în culori tari? Există culturi în care rochia de mireasă are, în mod tradițional, cu totul alte nuanțe față de cele cu care ne-am obișnuit. Acest lucru reflectă istoria, credințele și valorile poporului respectiv, dincolo de simbolistica tonurilor de culoare alese.
Să trecem în revistă cele mai interesante astfel de cazuri:
Coreenii sunt adepții unei ținute multicolore pentru miresele lor, adeseori brodate cu motive florale, fluturi sau păsări, semnificând bucuria de a împărți existența cu cel iubit.
În Spania, negrul era culoarea tradițională pentru această rochie, deoarece semnifica faptul că mireasa îi va fi fidelă soțului până la moarte, pe când în Maroc galbenul(alungă spiritele rele) și verdele(aduce noroc, fiind culoarea plantelor) sunt alegerile pentru ziua cea mare.
Roșul este culoarea rochiei de mireasă în China, simbolizând iubirea și norocul. La fel și în India, ținuta tradițională este sariul, realizată în mod tradițional în culoarea roșie dintr-o singură bucată de material, decorată cu fire prețioase; totuși, miresele nonconformiste pot alege și culori precum verde, portocaliu sau albastru. În Africa, această ținută variază în funcție de satul din care provine mireasa, însă mereu este în culori tari, precum verde, galben, sau roșu.
Irlandezii consideră albastrul drept culoarea purității, motiv pentru care se obișnuiește ca ținuta unei mirese să fie realizată în astfel de tonuri. În Scoția, în mod tradițional, această rochie se realizează din tartan, materialul realizat în carouri mari în diverse nuanțe.
Sperăm că v-am inspirat puțin cu tradițiile altor popoare în materie de ținute pentru marea zi. Și dacă aveți o culoare preferată, dar totuși preferați o rochie de mireasă în nuanțele tradiționale de alb, nu uitați că există oricând posibilitatea de a o accesoriza discret cu tonurile favorite, conferindu-i astfel o notă indedită care să vă reprezinte în totalitate.
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.