Blog, Rochii si Accesorii de Mireasa
Știi care este primul pas în găsirea rochiei de mireasă perfecte?
În calitate de viitoare mireasă, știm că încerci să identifici rochia perfectă pentru marea zi și că acest lucru poate fi destul de stresant atunci când căutările nu par să dea rezultate mulțumitoare. Ce ne facem atunci când probăm numeroase modele și nici unul nu pare să ne cucerească sau, mai trist, când rochia din imaginația noastră ne dezamăgește la proba practică?
Un aspect important pe care multe mirese îl scapă din vedere este o bună cunoaștere a formei corpului, precum și a principalelor tipuri de rochii de mireasă care se potrivesc cel mai bine fiecărei siluete. Deși putem manifesta preferințe pentru anumite modele de rochii, este posibil ca acelea să nu fie neapărat și cele potrivite. Nu de puține ori o viitoare mireasă descoperă că o avantajează un model pe care nici nu l-a luat în considerare în primă fază.
Așadar, înainte să pornim la vânătoarea de rochii, haideți să trecem puțin prin aspectele teoretice ale problemei, pentru ca apoi să ne lansăm în căutări în cunoștință de cauză. Oricum, vestea bună este că pentru orice formă a corpului există o varietate mare de modele care să satisfacă toate gusturile și așteptările.
În primul rând, o viitoare mireasă trebuie să știe în care categorie se încadrează în ceea ce privește forma corpului, care îi sunt atuurile și micile defecte din acest punct de vedere, tocmai pentru a stabili din capul locului ce trebuie să aibă și ce nu rochia pe care o caută.
Astfel, principalele tipuri de siluete, precum și recomandările pentru fiecare în parte sunt:
- Silueta clepsidră se caracterizează printr-o talie bine definită, iar bustul și șoldurile au aceeași lățime. În acest caz, gama de modele spre care te poți orienta este destul de variată, deoarece această formă a corpului este foarte versatilă și permite, așadar, multe alegeri. Totuși, dacă ai forme mai pronunțate, sfatul specialiștilor este să te orientezi către un model liniar, care urmărește o croială de tip A și să eviți aplicațiile în zona bustului sau a șoldurilor. De asemenea, o altă alegere bună poate fi o rochie pe un umăr, pentru un plus de grație și o alungire ușoară a siluetei.
- Silueta pară (sau triunghi) se recunoaște prin faptul că șoldurile sunt mai late decât umerii. Din acest motiv, efectul dorit este acela de a echilibra ținuta, adăugând puțin efect zonei bustului și mascând ușor șoldurile. Pentru asta, specialiștii recomandă să acorzi atenție rochiilor de tip A în partea de jos, să nu te ferești din a accesoriza zona bustului cu paiete, cristale, mai multe straturi de material, volănașe, sau să optezi pentru un decolteu în formă de V.
- Pentru silueta minionă veștile sunt bune, deoarece ai la dispoziție multe variante de rochii care să ți se potrivească. Deși poți resimți lipsa câtorva centimetri în ceea ce privește înălțimea, nu-ți fă griji, foarte multe modele te vor avantaja. Singurul nu hotărât este pentru rochiile ample, croite din mult material (de exemplu rochiile de tip bal), deoarece riști să te ”pierzi” printre atâtea straturi, precum și ținutelor din două piese, pentru că ”taie” din siluetă. În rest, poți merge pe o rochie de tip Empire cu talia puțin mai înaltă decât în mod normal, ori pe un model Princess, cu fusta din tiul diafan, sau chiar și pe dificila croială Sirenă, atâta timp cât este fluidă și nu prea încărcată.
- Siluetele înalte sunt cele mai norocoase, deoarece au liber la cam toate modelele de rochii, cu o singură avertizare: feriți-vă de cele prea voluminoase, ample, sau foarte încărcate cu detalii și accesorii.
- Silueta de tip dreptunghi se recunoaște prin faptul că între umeri, talie și șolduri diferențele de lățime sunt foarte mici. În acest caz, atenția trebuie acordată sublinierii taliei și creării iluziei unor forme mai bine definite, adăugarea de volum în zona umerilor sau a șoldurilor. În acest sens, modelele cele mai potrivite sunt cele de tip A sau Empire, accesorizate cu o bandă colorată în zona taliei. Dacă ești mai firavă, poți opta chiar și pentru o rochie de tip bal, pe crinolină sau Princess, formată din corset și fustă clopot.
- Silueta de tip măr (sau piramidă inversată) este caracterizată de umerii mai lați decât șoldurile. Dacă ești posesoarea acestei forme a corpului, orientează-te către rochii de tip A sau Empire, croite din materiale vaporoase, accesorizate cu mânecuțe scurte delicate din materiale fine sau decolteuri adânci.
Bineînțeles că, indiferent de forma corpului, trebuie luate în vedere și recomandările generale ale stiliștilor în ceea ce privește micile trucuri vestimentare pentru a evidenția sau masca diverse trăsături fizice. Spre exemplu, dacă ai un bust mic, nu te feri să optezi pentru o rochie cu diverse aplicații în acea zonă, dacă ești slabă mergi spre modelele liniare, care urmăresc și flatează linia corpului, dacă vrei să distragi atenția de la o anumită zonă, pune în valoare o alta cu care te mândrești, etc. Aceste artificii se adaptează de la persoană la persoană și în funcție de efectul dorit.
După cum ați văzut, sunt câteva modele de rochii de mireasă care se potrivesc mai multor forme ale corpului și suportă diverse ajutări în funcție de necesitățile fiecărei siluete. Primul pas în alegerea acestei ținute este să efectuați o analiză concretă a formei corpului dumneavoastră, să stabiliți ce imagine doriți să aveți în ziua cea mare și care sunt elementele principale care trebuie avute în vedere. De asemenea, atunci când porniți la cumpărături, nu refuzați să vă îndreptați atenția și asupra altor modele față de cele pentru care v-ați hotărât, deoarece s-ar putea să fiți surprinse plăcut. Nu uitați efectul pe care doriți să-l obțineți și totul va merge ca pe roate în final.
Vom reveni în articolul următor cu o detaliere a modelelor de rochii de mireasă, pentru a vă da o mână de ajutor în căutările voastre.
Leave a reply
You must be logged in to post a comment.